Bakk

BAKK Werkkledij bvba
Waversesteenweg 120
2500 Lier
T. +32 3 489 16 22
F. +32 3 488 17 49
info@bakk.be
www.bakk.be

 

Onze openingsuren voor leveringen, afspraken en afhalingen zijn van 9:00 tot 15:00 uur.

Natuurlijk kan u ook
bij ons terecht buiten deze uren. Maak hiervoor gerust een afspraak.

 


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bakk vindt het ontzettend belangrijk dat er ecologisch en ethisch correct wordt gehandeld. Bekijk hieronder hoe dit doel wordt nagestreefd door ons.


 1. Milieubewuste leveranciers
  • Emma: Bakk werkt al jaren uitsluitend samen met schoenenproducent EMMA Safety Footwear. Zij leveren veiligheidsschoenen die 100% circulair zijn. De materialen zijn gekozen om hun lange gebruiksduur en dienen als grondstof voor een volgende gebruikstoepassing. EMMA vermijdt de inzet van (primaire) grondstoffen, energiegebruik en CO2-emissies. EMMA richt zich op de herwinning van grondstoffen en de toepassing van gerecycled materiaal in nieuwe producten. In een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan en mag doen. EMMA zet mensen in die een steuntje in de rug nodig hebben in de productie van de schoenen alsook bij de sortering en ontmanteling van de schoenen.
  • Woolpower*: De banden met het Zweedse bedrijf Woolpower zijn gesmeed. In elk kledingstuk dat zij maken, naait de maakster in het Zweedse stadje Ostersund haar eigen label in. Dit kan zeker tellen als etisch verantwoord ondernemen.
  • ID®: Dit bedrijf is toonaangevend in Europa. Zij staan voor goede arbeidsomstandigheden en doen er alles aan om hun team een hechte gemeenschap te laten vormen.
  • Belgische confectie: hHier kunnen we op vraag van de klant met Fairtrade stoffen werken.

  Verder wordt er actief gezocht naar bedrijven die met Fairtrade stoffen werken.

  Emma Safety Footwear Woolpower ID
 2. Slimme samenwerkingen
 3. Bakk heeft klanten in het buitenland. Zo ook één specifiek in Ivoorkust. We starten een samenwerking met een lokaal confectie bedrijf met als doel een snellere service aan de eindgebruiker te bieden, de lokale economie te steunen en tevens zijn onze klanten gekleed volgens de laatste technologieën voor wat betreft beschermende kledij . Uiteraard heeft een beperkt transport ook een ecologische impact !

*Over Woolpower - Woolpower is een Zweeds kledingmerk dat gekend staat voor hun merinowollen onder- en bovenkleding. De kledij is volledig gefabriceerd in Östersund, van draad tot afgewerkt product. Door alles te fabriceren in Östersund, reduceren ze hun ecologische voetafdruk. Maar dat is niet het enige waar ze voor gekend zijn. Laten we hieronder nog enkele leuke weetjes opsommen, zodat je mee gefascineerd raakt door hun verhaal:

 • Woolpower wordt vervaardigd van de fijnste merinowol die wordt gecombineerd met kunstvezels. Deze vezels zorgen voor extra versteviging zodat de pasvorm optimaal blijft en de stof minder snel beschadigd wordt door wrijving. De wol zorgt ervoor dat je zweet goed afgevoerd wordt en de warmte dicht bij je lichaam blijft. Zelfs in vochtige toestanden blijf je goed warm. Merinowol staat er ook voor gekend geen onaangename lichaamsgeuren op te nemen, maar deze te neutraliseren, zodat je je kledij dagen kan dragen op trektochten.
 • Met het oog op een optimaal draagcomfort en een goede pasvorm wordt de kleding naadloos rondgebreid in speciale breimachines.
 • De merinowol komt volledig uit Patagonië en Uruguay. De levenskwaliteit van de merinoschapen controleren ze bij Woolpower zelf, door regelmatig naar de boerderijen te gaan en rechtstreeks met de boeren te handelen.
 • Hun collectie bestaat uit o.a. onderkledij (lite en 200 versie) en bovenkledij (400 en 600 midlayers). Ook hun gamma van sokken bestaat uit deze opbouw; lite is goed voor de zomer, 800gr sokken gebruik je bij barkoude omstandigheden.
 • De 200, 400, 600 en 800 collectie is gemaakt met lussen aan de binnenkant van de kledij. Door gebruik te maken van deze ‘terry loops’ wordt er extra lucht vastgehouden en kan extra veel vocht naar de buitenkant van het kledingstuk getransporteerd worden. Met andere woorden; je wordt optimaal beschermd.
 • Je kan alle kledij op 60° wassen (door de extra kunstvezels) wat vrij uniek is voor thermische onder- en bovenkleding met merinowol.
 • Na een tijdje kan je merken dat je kledij kleine bobbeltjes vertoont. Dit noemen ze pilling en is volstrekt normaal voor wolproducten. Geen nood, de functionaliteit blijft gegarandeerd. Dit is normaal.
 • Woolpower test hun materiaal en producten steeds zelf, in de achtertuin van hun fabriek, waar ze direct in de ongerepte natuur zitten en dus de optimale condities hebben voor de beste uitkomsten van hun producten te garanderen.
 • Ze hebben niet alleen een outdoor collectie, maar ook een collectie voor het leger, politie en brandweer, gemaakt van brandwerend materiaal. Ook in de bouwsector is dit al nuttig gebleken.
 • Elk product wordt door 1 iemand volledig in elkaar genaaid (er is dus geen bandwerk), en een leuk extraatje; deze persoon signeert het stuk met zijn naam door er een label in te naaien met hun eigen naam. Vervolgens kan je als gebruiker op de site van Woolpower opzoeken wie jouw stuk heeft gemaakt: https://woolpower.se/en/contact/coworkers/#seamstresses

 

 

 

 

 

 
 

© BAKK Werkkledij bvba | Waversesteenweg 120, 2500 Lier
T. +32 3 489 16 22 | F. +32 3 488 17 49 | info@bakk.be | www.bakk.be

webdesign & hosting: www.prospector.be