Bakk
 

 

Onze openingsuren voor leveringen, afspraken en afhalingen zijn van 9:00 tot 15:00 uur.

Natuurlijk kan u ook
bij ons terecht buiten deze uren. Maak hiervoor gerust een afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 


voor elke eis een oplossing

Elke vakman heeft specifieke eisen aan zijn kledij. De chapewerker wil ter hoogte van de knieën een zachte, comfortabele en waterdichte versterking. De lasser wil zijn kleren bestand zien tegen vuurspatten. De schrijnwerker wil opbergzakken. De baas wil sterk materiaal dat lang meegaat en toch niet duur is. Liefst nog passend bij de huisstijl op het vlak van kleuren en vormen én met aanwezigheid van het bedrijfslogo...

Voor een leek is het niet gemakkelijk om de juiste kleren te kiezen. Prijzen en kwaliteiten kunnen danig verschillen. Bepaalde merken zijn functioneel en perfect afgestemd op specifieke beroepen. Andere merken, vaak uit de zogenaamde lage-loon-landen, bieden kortstondig bepaalde modellen aan tegen uiterst lage prijzen. De kwaliteit ervan en de continuïteit op langere termijn kunnen niet gewaarborgd worden. Daarnaast zijn er de producten uit onze Belgische confectiebedrijven. Deze kunnen vlot worden aangepast aan de eisen van elk bedrijf. De prijs is in functie van de vereisten. Tenslotte zijn er nog de producten uit Scandinavië. Fristads en Helly Hansen behoren tot de meest vooruitstrevende merken in de wereld op het vlak van kwaliteits-werkkleding. Imago, functionaliteit, zomer- of winterkledij, de Scandinavische merken zijn toonaangevend. De duurste merken vormen echter niet altijd de beste keuze...

Werkkleding voor de bouw, horeca, voeding, industrie of signaalkledij?
Elke sector vraagt specifieke oplossingen en specifieke materialen. Polyester/katoen en 100% katoen zijn de klassiekers. In functie van de activiteiten binnen uw bedrijf kan er met specifieke stoffen gewerkt worden. Enkele voorbeelden:

Werkkleding voor lassers
De Europese norm EN470 beschrijft de primaire bescherming tegen metaalspatten. Meestal wordt Proban 100% katoen gebruikt. Vroeger was deze stof enkel in het bruin beschikbaar, vandaag is het kleurenpalet meer uitgebreid, zodat nu ook de laskleding kan aangepast worden aan de huisstijl van uw bedrijf.

Bescherming tegen vuur, vlammen en warmte (EN 531/532)
Deze kledij is bedoeld voor werknemers die rechtstreeks blootgesteld worden aan vuur, vlam, radiaal- en/of stralingswarmte. Ze beantwoordt aan een hele reeks Europese normen en de gebruikte stoffen variëren naargelang de toepassing (Kermel, Viscose, Nomex III, Bekinox...) In deze stoffen is een sterke evolutie aan de gang, vooral op het gebied van draagcomfort.

Bescherming tegen zuren (EN 368)
Deze kledij biedt een primaire bescherming tegen indringing van bepaalde zuurconcentraties. 100% Polyester Tecacid voldoet meestal. Voor zware vuurspatten en het indringen van chemische producten zijn speciale coatings vereist. Hypalon bijvoorbeeld is een coating die weerstand biedt aan chemische producten, aan vlamwarmte en hitte. Zo kan men een kledingstuk of een gedeelte ervan een betere bescherming geven.

Personaliseren
Logo's, emblemen, maar ook individuele namen worden meestal op de kledij geborduurd. Dat kan in de meest diverse kleuren. Borduren is een ideale oplossing: het is niet alleen mooi en duurzaam, het geeft ook een exclusief karakter aan de kledij. Voor grotere oplagen wordt echter meestal gekozen voor het thermo-patch-systeem. Voordelen hiervan zijn: sterk en duurzaam tegen een interessante prijs. Een derde mogelijkheid is zeefdruk.

Huisstijl, ook in steden en gemeenten
In steeds meer ondernemingen loopt de huisstijl van het bedrijf door tot in de werkkleding. Sinds enkele jaren zet deze trend zich door in steden en gemeenten. In hun inspanningen om aan de bevolking duidelijk te maken dat ook op gemeentelijk vlak professioneel en rendabel gewerkt wordt, krijgen alle medewerkers een aangepaste maar eenvormige kledij. Dat is vaak niet eens een dure zaak en kan op korte tijd worden gerealiseerd. Zo werd in de gemeente Zoersel vorig jaar een heuse modeshow georganiseerd, voor en door het gemeentepersoneel zelf, om de nieuwe huisstijl-kledij op een ludieke manier technisch personeel voor te stellen. Succes op voorhand verzekerd!

Regionale leverancier
Bakk Werkkledij is in het Lierse actief op het vlak van professionele bedrijfskleding. Meer informatie vindt u op de website: www.bakk.be. De showroom is enkel voor zelfstandige ondernemers geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 14 tot 18 uur, of op afspraak. Bel even: 03 489 16 22 of fax 03 488 17 49. (Uit 'ONDERNEMERS' september 2003, uitgave van de Kamer van Koophandel en Nijverheid Arrondissement Mechelen)

terug naar boven

 
 

© BAKK Werkkledij bvba | Waversesteenweg 120, 2500 Lier
T. +32 3 489 16 22 | F. +32 3 488 17 49 | info@bakk.be | www.bakk.be

webdesign & hosting: www.prospector.be